Sarajevo
0

LDS BiH podržava izbor nove gradske uprave

Sarajevo-x.com
Liberalno Demokratska stranka Bosne i Hecegovine izražava zadovoljstvo zbog izbora nove gradske uprave grada Sarajeva, saopšteno je danas iz ove stranke.

Čak i simbolično, činjenica da rukovodeće funkcije u toj upravi čine predstavnici nenacionalnih stranaka, kakve su SDP i Naša Stranka, predstavlja pobjedu za grad Sarajevo. Za Bosnu i Hercegovinu pobjeda je u tome što se ovo desilo u njenom glavnom gradu i što to znači da Sarajevo, konačno, kao glavni grad BiH, može istinski, a ne samo deklarativno, demonstrirati svoj višenacionalni sastav, karakter i politiku. Sarajevo tako, ukoliko se ostvari bar polovina planova njenog novog gradonačelnika Behmena i nove gradske uprave, može postati primjer koji bi mogli slijediti i drugi gradovi u BiH, i Banja Luka i Mostar i Prijedor i Zenica i mnogi drugi. Tuzlu ovdje ne pominjemo jer je ona bila primjerom čak i Sarajevu.

Od nove gradske uprave takođe očekujemo da gradu Sarajevu vrati funkcije i prednosti koje pripadaju glavnom gradu BiH, zaključuje se u saopštenju centralnog ureda LDS BiH.