BiH
0

Lazović: Šta je s izgradnjom sarajevske zaobilaznice?

FENA
Rukovodstvo Socijaldemokratske unije (SDU) BiH traži da se javnosti konačno kaže istina o izgradnji sarajevske zaobilaznice, te trenutna situacija na realizaciji tog projekta s planom i mjerama koje se poduzimaju.

U pismenoj izjavi koju je uime rukovodstva SDU-a dao dopredsjednik stranke i član Doma naroda Parlamenta FBiH Miro Lazović navodi se kako "već dvije godine slušamo izjave odgovornih za izgradnju sarajevske zaobilaznice ministra FBiH Nedžada Brankovića i direktora Direkcije za ceste Ljube Pravdića kako realizacija sarajevske zaobilaznice samo što nije počela".

Lazović dalje navodi da su u julu 2006. direktor Pravdić, a u augustu iste godine ministar Branković obećali početak gradnje do kraja 2006. godine.

"Ni saobraćajni haos kao ni izjava direktora Evropske banke za obnovu i razvoj za BiH Ajgena Jajikolua da je zabrinut i razočaran projektom sarajevske zaobilaznice ne podstiču nadležne u ministarstvu i Direkciji za ceste na savjestan i odgovoran pristup tom kapitalnom projektu za Sarajevo i BiH", navodi se u izjavi rukovodstva SDU-a.