Izbor načelnika
33

Lazović: Pojedine partije iz Sarajeva još kalkulišu da li stati iza zajedničkog kandidata u Srebrenici

Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Član SPD-a Miro Lazović oglasio se povodom kandidature Alije Tabakovića (SDA) za načelnika Srebrenice u kontekstu podrške ostalih stranaka, kazavši da i dalje postoje neke stranke sa sjedištem u Sarajevu koje kalkulišu da li stati iza zajedničkog kandidata.
"Pojedine političke partije čije su Centrale u Sarajevu još kalkulišu da li stati iza jednog zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice ili ne. Takve kalkulacije su suvišne jer sve dok u U RS - u ne prihvate presudu Međunarodnog suda u Hagu o počinjenom genocidu u Srebrenici, dok ne prihvate individualne presude zbog zločina u Srebrenici, dok ne prestanu glorifikacije osuđenih ratnih zločinaca, dok ne prestanu povremena četnička orgijanja po ulicama Srebrenice za sve političke partije kojima je interes istina i pravda , kojima je interes budućnost BiH dileme ne smije biti", poručio je Lazović.

Podsjetimo, probosanski blok u Srebrenici postigao je dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika ove općine na predstojećim lokalnim izborima, a riječ je o Aliji Tabakoviću iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Radi se o podršci stranaka okupljenih u inicijativi "Moja adresa Srebrenica" među kojima su SDA, SBiH, SBB, PDA, DF i nezavisni odbornici, na kojem je dogovoreno da SDA predloži kandidata za načelnika ove općine.

"U sadašnjoj političkoj situaciji opterećenoj separatistićkim porukama iz vladajućih struktura RS-a moralo bi se stati iza jednog pro bosanskohercegovačkog kandidata. I treba sve učiniti da on pobijedi. To je početak i kraj svake odgovorne i moralne politike", poručio je Lazović.