{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lazović: Novac za sarajevsku zaobilaznicu neupotrijebljen, na izlazu iz grada saobraćajni haos

F
11.1.2007. u 15:39
0
0
Lazović: Novac za sarajevsku zaobilaznicu neupotrijebljen, na izlazu iz grada saobraćajni haos
0
Lazović: Novac za sarajevsku zaobilaznicu neupotrijebljen, na izlazu iz grada saobraćajni haos
Dopredsjednik Socijaldemokratske unije BiH i delegat u Domu naroda FBiH Miro Lazović smatra odgovornim za neizgradnju sarajevske zaobilaznice nadležne u Federalnoj vladi, koji nisu osigurali potrebne uvjete za početak realizacije ovog kapitalnog projekta.
-Nadležni u Federalnoj vladi, prije svih premijer Hadžipašić, ministar Branković i generalni direktor Federalne direkcije za ceste Ljubo Pravdić za vrijeme svog mandata nisu uspjeli osigurati izvedbenu dokumentaciju, riješiti imovinsko-pravne odnose, te pokrenuti proceduru izvođača radova za sarajevsku zaobilaznicu, navodi Lazović u saopćenju za javnost.

On podsjeća da su finansijska sredstva u iznosu od oko 118.000.000 eura putem svjetskih i evropskih banaka osigurana još u periodu 2001-2002. godine. Sredstva su isključivo planirana za izgradnju sarajevske zaobilaznice. Novac je još neupotrijebljen, s tim što je prolongiran grejs period vraćanja za još pet godina, dodaje on.

U SDU-u naglašavaju da je projekt sarajevske zaobilaznice od kapitalnog interesa za FBiH, Kanton i Grad Sarajevo, te vjeruju da će novi saziv Parlamenta FBiH prepoznati "šta je u interesu građana FBiH i koji ljudi u novoj vladi mogu to odgovorno, pošteno i efikasno ostvarivati".

Također, ukazujući na saobraćajni haos na ulazu i izlazu iz Sarajeva prema Hadžićima i Vogošći, u ovoj stranci su mišljenja kako ovakva situacija postavlja zahtjev za odgovornost federalnog i kantonalnog ministarstva za saoobraćaj i komunikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: