Reagovao ViK
8

Lažna uzbuna u Tuzli zbog navodnog masovnog trovanja vodom izazvala paniku, najavljene tužbe

A. K.
Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Među građanima Tuzle stvorila se panika zbog navodnog trovanja vodom za piće iz javnog vodovoda, a informacija se ispostavila lažnom. Zbog toga su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) najavili podnošenje krivične prijave protiv osobe ili više njih koje su proširile paniku među stanovništvom.

Građani Tuzle danas su panično provjeravali informaciju o navodnoj neispravnosti vodom za piće, a kako je potvrđeno za Klix.ba sve je krenulo od prepiske na jednoj internoj Viber grupi u kojoj se nalaze tuzlanski pedagozi.

Kako nam je potvrđeno, upozorenje je plasirano i u pojedinim tuzlanskim školama u kojima su učenici pozvani na izbjegavanje konzumiranja vode sa javnog vodovoda.

Munjevitom brzinom među građanima se proširila informacija o masovnom trovanju vodom i povećanom prilivu pacijenata u Domu zdravlja Tuzla, što su negirali iz ove zdravstvene ustanove.

Informaciju o navodnoj neispravnosti vode za piće demantirali su i iz Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK), najavivši podnošenje krivične prijave protiv osobe ili više njih koje su plasirale lažnu informaciju. Naveli su da je voda potpuno sigurna i ispravna za piće.