Demant iz SNSD-a
0

"Laži o četiri regije"

FENA
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) demantovao je danas spekulacije koje, kako navode, lansiraju pojedini političari i mediji o tome da je u banjalučkim razgovorima trojice stranačkih lidera prihvaćena podjela BiH na četiri područja među kojima nema RS.
  • Pojedini mediji iz sata u sat lansiraju takve laži potkrijepljene geografskim kartama što se može označiti "najcrnjom manipulacijom javnošću", tvrdi SNSD u današnjem saopćenju.

Navodi dalje da je SNSD u svim istupima, kao i u razgovorima s predstavnicima drugih političkih stranaka ili međunarodne zajednice iznosio stav da jesu za razgovore o ustavnim promjenama, ali da je, kako se ističe, teritorijalno-politička pozicija RS-a neupitna i da se promjene baziraju na unutrašnjem dejtonskom konceptu.

  • I danas SNSD jasno kaže da je RS ustavno-teritorijalna kategorija o kojoj se ne može razgovarati i oko toga nema nagodbe, dodaje se u saopćenju.

SNSD još kaže da građani znaju da pred njih izlazi s izbornim sloganima: "Naprijed Srpska", "Prvo RS" i "Moja kuća Srpska".

  • Zato je svaka lažna kampanja o četiri regije bez RS-a u stvari ratnohuškačka podvala građanima od onih medija koji još uvijek rade za profiterske političke opcije koje su opljačkale RS i politički i ekonomski je dovele do prosjačkog štapa, navodi SNSD.

U istom kolu su, zaključuje, i oni mediji i političari koji svoju prvu riječ ili minutu počinju općim siromaštvom i propašću u RS-u bez, kako kaže SNSD, objektivne korekcije o bilo kakvom uspjehu.