{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lautenbergove sankcije ukinute za Foču

F
27.3.2006. u 13:16
0
0
Lautenbergove sankcije ukinute za Foču
0
Lautenbergove sankcije ukinute za Foču
U skladu s odjeljkom zakona Sjedinjenih Američkih Država pod nazivom Lautenbergov amandman Vlada Sjedinjenih Američkih Država ne može pružati pomoć određenim područjima u Republici Srpskoj, ukoliko državni sekretar ne potvrdi da zvaničnici poduzimaju neophodne korake radi ispunjavanja zahtjeva iz Daytonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz američke ambasade u Sarajevu.
Tačnije, oni moraju sarađivati na hapšenju osoba optuženih za ratne zločine i njihovom transferu u Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju.

Sekretar svake godine vrši reviziju situacije i može dozvoliti da se pomoć osigura područjima koja sarađuju, pojašnjeno je.

Ove godine državni sekretar Rice odlučila je dozvoliti pružanje pomoći cijelom području Republike Srpske, osim opštinama Bijeljina, Han-Pijesak, Pale i Sokolac. Ove opštine su i prošle godine bile pod Lautenbergovim sankcijama.

Restrikcije koje su bile stavljene na opštinu Foča ukinute su kao priznanje opštinskoj upravi za napore na poboljšanju saradnje s Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, ohrabrivanju povratka i drugim pozitivnim koracima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: