{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Latić koristi tragediju Mladića u dnevnopolitičke svrhe

F
6.2.2009. u 13:20
0
7
Latić koristi tragediju Mladića u dnevnopolitičke svrhe
0
Latić koristi tragediju Mladića u dnevnopolitičke svrhe
Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Gornji Vakuf ocijenio je danas da je predsjednik Narodne bošnjačke stranke (NBS) Nedžad Latić iskoristio nedavnu tragičnu smrt dva mladića u dnevnopolitičke svrhe.
U saopćenju se navodi da je Nedžad Latić iskoristio ovu tešku tragediju da bi na poštene, ugledne i istaknute članove SDA iz Gornjeg Vakufa "bacio gomilu bezočnih laži i teških optužbi".

- Gospodine Latiću , tvoje saopćenje nije iznenađenje ali povod tvoga saopćenja je toliko morbidan da je to normalnom i čovjeku zdravog razuma teško shvatljivo. Dobro znamo ko su ti sufleri i šta je krajnji cilj tvog saopćenja. I sam znaš da od toga nema ništa, jer sve što si ti radio ili započeo raditi to je unaprijed osuđeno na propast i propalo je, kaže se u saopćenju.

Ovo reagiranje Općinske organizacije SDA Gornji Vakuf je prvo, a ujedno i posljednje kad je u pitanju Nedžad Latić i njegove medijske "akrobacije", poručeno je.

Nedžad Latić je u saopćenju od utorka, 3. februara, u povodu pogibije Jasmina Čauševića i Šerifa Čelića, radnika na izgradnji hidrocentrale, pozvao ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića da osigura korektnu istragu jer, kako je navedeno u tom saopćenju, NBS iz više razloga sumnja da će to biti regularno učinjeno.

- Mini centrale na slivu Vrbasa izgrađene su i grade se nove bez zakonske regulative i demokratske volje građana. Ne zna se vlasnik ni investitor male hidrocentrale na kojoj se desila tragedija. S obzirom na to da je male hidrocentrale na Vrbasu gradila firma u vlasništvu Ibrahima Kasumovića Bebe, brata Fuada Kasumovića, zamjenika ministra finansija u Vijeću ministara, opravdana je sumnja da iza svih nelegalnih gradnji malih hidroelektrana stoji upravo zamjenik ministra Kasumović, tvrdilo se, između ostalog, u saopćenju NBS-a koje je potpisao predsjednik stranke Nedžad Latić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: