I EU prati Izbore
34

Lars-Gunnar Wigemark: Nadam se da na izborima neće biti nepravilnosti i manipulacija

Piše: S.H.P.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark posjetio je danas biračko mjesto u Gimnaziji Obala.

Wigemark je napomenuo da je ovo veoma važan dan za Bosnu i Hercegovinu te da se nada da će odziv bh. građana biti što veći.

"Nadam se da će građani iskorisiti svoje pravo i obavezu da glasaju. Također, nadam se da na ovim izborima neće biti prevelik broj neregularnosti i manipulacija, te da će se izborni rezultati poštovati i da će u relativno kratkom vremenskom roku biti formirane vlade i zakonodavna tijela", rekao je Wigemark i dodao da će za to biti potrebno postignuti kompromis kako bi se pronašlo rješenje koje je svima prihvatljivo, naglasivši kako će Evropska Unija budnim okom pratiti izbore.

"Pratit ćemo izborni proces, prije svega rad kolega iz ODIHRA, koji će sa svojom ocjenom izbora izaći sutra u popodnevnim satima, ali i nekih drugih izvora kao što su kolege mreže nevladinih organizacija 'Pod lupom'", rekao je Wigemark.

Wigemark je izrazio zadovoljstvo što je dobio informacije s terena koje govore da se ove godine bilježi aktivni interes građana za izbore.