Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kurvari like this
Bolje napravite pravni sistem koji ce kbezbjediti da se alimentacija mora placati
Kad procitam ovo, tacno pomislim da zivim u Svicarskoj ili Skandinaviji.
A zar nije veće pitanje zašto se ne poštuju sudske odluke? Ako je već sud dosudio alimentaciju, zašto se presuda ne poštuje? Zašto to ne upitate nego hajmo mi napraviti fond i onda svi zaposleni da plaćaju od plate. Zašto onda sud, čisto da možemo reći imamo mi sud. Ukinuti pravosuđe onda pa ćemo živjeti autentični divlji zapad.
Odlicno! Drzava treba da stiti djecu i na kraju krajeva presude sudova! Kada neko ne placa izdrzavanje za svoje dijete drzava treba da ga tereti kao sto ga tereti za porez, pa ce placati. Ali u dzamahiriji ce tesko proci. Mozda u Republici Srpskoj ovako nesto prodje.
Lion7 hmm, zašto misliš da će u Genocidiji ovo proći, tamo se ne poštuju osnovna ljudska prava. Treba li navoditi primjere ili ti je dovoljan njezin naziv i dešavanja tamo!
Volio bi I ja Lana biti sa tobom samohrani roditelj, da imamo bebe taman se odmah razveli
Ako je samohrani roditelj, nije invalid. Ako socijalni slučaj onda je socijalni slučaj.To što neko ima oba roditelja ne znači da mu je psihički ili materijalno bolje.
to vec tako mlado planira da joj neko placa alimentaciju ... ono samoh.mama a donator spremica samo donira spermu i placa aliment . ... malo karikiram ali danas vecina lujki ovako razmislja ..
Dobra inicijativa
Divna ideja… ali od cega draga? Za fondove trebaju prihodi, a kredit nije prihod
Kako me lozi ova lana. Uff
Slažem se sa idejom, ali ova zemlja ima previše ljudi koji vise na državnoj sisi
Vode borbu zato što su neodgovorni i nesposobni i zato što radjaju djecu van brakova i stabilnih veza. Zasto bi ja kao poreski obveznik plaćao za tuđe greške?
Ma nismo mi socijalna država, davno smo prestali biti to. Pisi propalo
Svaka čast na incijativi!! Jedan od rijetkih pozitivnih primjera... Nažalost ne treba biti optimista jer ovakve stvari ne prolaze kod nas