Kako do vakcina
22

Lakušić ne odustaje: Politički pritisci su jedini razlog zašto se malo kasni s isporukom vakcina

R. D.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nikola Lakušić, agent koji zastupa Ruski investicioni fond i koji je bio veza s kompanijom Medimpexom, za Klix.ba kaže kako ne odustaje od namjere da u Federaciju BiH dostavi vakcine ruskog proizvođača.
On kaže kako je stvar "jako transparentna i sumnjiva od samog starta, a odnosi se na medije u Bosni i Hercegovini koji su odmah krenuli sa satanizacijom njega kao reprezenta Ruskog fonda za vakcinu Sputnik, umjesto da budu sretni i zahvalni što se napokon pojavio neko i ako dolazi iz Srbije da želi da pomogne i posreduje za spas stanovništva Federacije BiH".

"Mnogo sam tužan i razočaran, ali uprkos svemu dostavićemo vakcine Federaciji BiH", kaže on.

On kaže kako su politički pritisci jedini razlog zašto se malo kasni s potpisivanjem i isporukom, ali to ce biti riješeno.

"Medimpex nema potrebe da prekida ugovor jer je on jedini legitimno i osnovano izabran na trećem tenderu od strane Ad hok grupe, a koja je bila pristrasna u korist Krajnagroup, a njih pitajte zašto se ja ovdje borim najmanje za sebe, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu i pijem ove strašne udarce, ali me ne bole jer sam na pravoj strani istine i pravde", kaže on.

Ovdje je sve transparentno i potpuno zakonski čisto, ja ne poznajem niti jednog političara u BiH, niti mene to zanima ja se bavim zastupanjem svjetskih kompanija koje imaju konkretne usluge i proizvode, dodaje, zato me je zaboljelo spajanje s političarima koje smatram prolaznima i manje bitnima bilo gdje.

"O svemu možemo ponovo razgovarati kada vakcine slete na sarajevski aerodrom, a to će biti uskoro. I tada ćemo biti svi sretni, ali ne smijemo da zaboravimo ko i za čiji račun je napravio ovo ludilo i opstrukciju", kazao je on.

Kompanija Medimpex danas je izašla iz posla nabave vakcina za zdravstveni sistem Federacije BiH po ugovoru koji je sklopila o Vladi FBiH.

Postavlje se pitanje kako Lakušić namjerava da nabavi vakcine za zdravstveni sistem FBiH, ako je kompanija Medimpex odustala od posla.