{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Lajk za pametnu energiju": Edukacija i zabava u Goraždu

26.7.2015. u 10:25
19
4
"Lajk za pametnu energiju": Edukacija i zabava u Goraždu
19
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA-e, implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED – Zeleni ekonomski razvoj.
Cilj je smanjenje trošenja javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te stvaranje povoljnih uslova za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje "zelenih radnih mjesta“.

Ovim povodom UNDP je u saradnji sa partnerima i u Goraždu organizirao edukativno-zabavni događaj ”Lajk za pametnu energiju” .

Tako su posjetioci dobili priliku da saznaju na koje načine mogu uštedjeti električnu energiju i dati svoj doprinos stvaranju energetske održivosti jer je za budući ekonomski i socijalni razvoj od velike važnosti podići javnu svijest o odgovornijoj upotrebi energije.

Profesor Atom, zaštitno lice projekta dijelio je stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoliša, uštedi novca i energetskoj održivosti. Najmlađi posjetioci i njihovi roditelji učestvovali su u kvizu znanja za koji su osigurane nagrade.

Prethodno su ovakvi događaji organizirani u Sarajevu, Banjoh Luci, Bihaću, Travniku i drugim bh gradovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: