Sejfudin Tokić
0

Lajčakova blagost prema Dodikovim potezima

FENA
Blagost u reakcijama prema nizu antidejtonskih poteza Milorada Dodika od visokog predstavnika Miroslava Lajčaka kulminirala je drskošću da Vlada RS-a onemogući djelovanje SIPA-e na teritoriji manjeg entiteta, ocijenio je danas Sejfudin Tokić, predsjednik Socijaldemokratske unije 2002 BiH - Stranke socijalne pravde i nosilac liste za općinsko vijeće Centar Sarajevo.

Ova činjenica, smatra Tokić, nedvosmisleno pokazuje kriminaliziranost političke oligarhije predvođene Dodikom koji svoj kriminal pokušava mjesecima maskirati antibosanskim i šovinističkim djelovanjem.

Lajčakovi dvostruki aršini, nesnalaženje u nizu kriznih situacija te kontraverzne izjave o poređenju BiH s bivšom zajednicom Srbije i Crne Gore ozbiljno ostavljaju dilemu kod bh. patriota da li je ovaj slovački diplomata dio međunarodnog lobija za podjelu BiH.

Patriotske snage BiH zbog svega navedenog moraju računati na spremnost da cjelovitost BiH brane po svaku cijenu i uprkos nekim stavovima dijela međunarodne zajednice.

Socijaldemokratska unija 2002 BiH - Stranka socijalne pravde u cilju tih priprema poziva da na predstojećim izborima zajednički biramo vlast koja nas neće ponižavati i koje se nećemo stidjeti.

" Prestojeći lokalni izbori su velika šansa za izgradnju drugačije i bolje vlasti Sarajeva i BiH, spremnu da u svim uslovima povede patriote u odbranu zemlju", poručio je Tokić, saopćeno je danas iz SDU 2002 BiH.