{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak zatražio provedbu reformi u sektoru obrazovanja

F
24.1.2008. u 17:19
0
0
Lajčak zatražio provedbu reformi u sektoru obrazovanja
0
Lajčak zatražio provedbu reformi u sektoru obrazovanja
Visoki predstavnik EU za BiH Miroslav Lajčak prisustvovao je danas u Sarajevu potpisivanju Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Konferencije ministara obrazovanja u BiH između entitetskih premijera i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Pri tome je visoki predstavnik zatražio provedbu reformi u sektoru obrazovanja.
"Kada agencije budu uspostavljene i u potpunosti funkcionalne te kada Zakon o stručnom obrazovanju i obuci bude konačno usvojen BiH će imati zakonski i institucionalni okvir za provedbu reformi u sektoru obrazovanja u skladu sa uslovima za evropsko partnerstvo", rekao je visoki predstavnik EU, Miroslav Lajčak nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

Nakon što je u drugoj polovini 2007. usvojeno nekoliko zakona u sektoru obrazovanja na koje se dugo čekalo te nakon nedavnog Sporazuma o uspostavljanju obrazovnih agencija, potpisivanjem ovog memoranduma o razumijevanju stvara se dobra osnova za bolju koordinaciju i saradnju u ovoj oblasti u 2008. godini, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: