{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak u posjeti Srebrenici

F
23.10.2007. u 13:24
0
0
Lajčak u posjeti Srebrenici
0
Lajčak u posjeti Srebrenici
Prilikom današnje posjete Memorijalnom centru Potočari visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak istakao je da je Srebrenica postala tužan, tragičan simbol Bosne i Hercegovine. Nakon polaganja vijenca na spomen-obilježje u Memorijalnom centru, Lajčak je govorio pravdi koja je spora, ali će sigurno biti zadovoljena.
- Ovdje se desio strašan zločin, genocid. Jako je bitno da se to ne zaboravi i ovaj centar je mjesto koje treba da služi kao opomena da se tako što više ne ponovi, rekao je Lajčak.

"Naš posao neće biti okončan dok se ne pronađe i posljednja žrtva strašnog zločina, a naredbodavci i počinioci ne privedu pred lice pravde. Puno smo toga uradili, ali to nije dovoljno. Pravda je spora, ali dostižna, istakao je Lajčak, nakon što je položio vijenac na spomen-obilježje u Memorijalnom centru i odao dužnu počast nastradalim Bošnjacima iz Srebrenice.

U razgovoru s majkama Srebrenice, Lajčak je rekao da se međunarodna zajednica prema Srebrenici odnosi kako to ovaj grad i zaslužuje i to je jedan od prioriteta u BiH.

Komentarišući najnovija dešavanja u BiH i zahtjeve političkih stranaka iz Republike Srpske da se ukinu bonske ovlasti, visoki predstavnik je kratko odgovorio:“Bonske ovlasti su tu. Trudim se da ih koristim u dobrobit svih ljudi u ovoj zemlji i tako ću i nastaviti. Odluka o tome do kada uiti visoki predstavnik s bonskim ovlastima ne donosi se u ovoj zemlji".

Visoki predstavnik razgovarao je s rukovodstvom Općine o projektima koji se realizuju na planu obnove i o prioritetima za brži ekonomski oporavak Srebrenice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: