{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Lajčak se sastao sa generalom McCollom

F
FENA
16.4.2008. u 18:04
0
0
Lajčak se sastao sa generalom McCollom
0
Lajčak se sastao sa generalom McCollom
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák sastao se danas u Sarajevu sa generalom Johnom McCollom, zamjenikom vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i operativnim komandantom za operaciju ALTHEA/EUFOR.
Izvještavajući generala McColla o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU rekao je da se Bosna i Hercegovina danas suočava sa dva strateška cilja: integracija u EU i ustavna reforma.

“Neposredni prioritet je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, nakon čega trebaju uslijediti opsežne reforme u zemlji kako bi se njena administracija i ekonomija prilagodila standardima i pravilima EU.”

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU također je pozdravio blisku saradnju između EUFOR-a i Ureda visokog predstavnika/specijalnog predstavnika EU, naglasivši kako BiH pozdravlja prisustvo EUFOR-a, koje potvrđuje opredijeljenost EU da pomogne ovoj zemlji. On je također naglasio da EUFOR i dalje ima ključnu ulogu u stvaranju sigurnog i stabilnog okruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: