Lajčak se sastao s Radmanovićem

F
FENA
1.12.2008. u 17:54
0
1
Lajčak se sastao s Radmanovićem
0
Lajčak se sastao s Radmanovićem
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák sastao se danas s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, saopćeno je iz OHR-a.
Tokom sastanka razgovaralo se o zaključcima sastanka Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, sporazumu iz Pruda i usvajanju državnog budžeta za 2009.

Zemlje članice PIC-a su u potpunosti ujedinjene u zahtjevu da se ispuni svih pet ciljeva i dva uslova koje je PIC postavio u februaru. PIC je podržao sporazum iz Pruda koji su potpisala tri stranačka čelnika Tihić, Dodik i Čović.

"Pragmatičan pristup i kompromis su jedini put naprijed za BiH. Sada je ključno da se sporazum pretvori u konkretna zakonska rješenja", rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Lajčák.

Glavni zadatak koji se u ovom trenutku nalazi pred Predsjedništvom BiH je pitanje državnog budžeta za 2009. godinu.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da država još jednom neće biti u mogućnosti da dobije budžet prije isteka trenutne budžetske godine, uprkos pravovremenom dogovoru sa Fiskalnim vijećem.

Lajčak poziva članove Predsjedništva i Fiskalnog vijeća da usuglase svoje stavove te naprave dodatni napor kako bi država dobila budžet na vrijeme i u visini sredstava koja su dostatna za ispunjavanje potreba i obaveza, navodi se u saopćenju.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: