|

Lajčak pred Vijećem sigurnosti UN-a: BiH nije funkcionalna

Lajčak pred Vijećem sigurnosti UN-a: BiH nije funkcionalna
0
F
FENA
13.11.2007. u 13:23
0
komentara
0

dijeljenja
Lajčak pred Vijećem sigurnosti UN-a: BiH nije funkcionalna
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU za BiH Miroslav Lajčak u četvrtak će se obratiti Vijeću sigurnosti UN-a da bi upoznao Vijeće o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, najavio je u utorak na redovnom brifingu za novinare u Sarajevu portparol OHR-a Mario Brkić.
On je saopćio da će Lajčak u svom obraćanju naglasiti da je jedan od velikih problema BiH njena nefunkcionalnost koja je postala još jasnija nakon mjera koje je donio 19. oktobra.

- Visoki predstavnik će istaknuti da za budućnost BiH postoje dvije političke opcije: eskalacija umjetne političke krize koja vodi u izolaciju, ili smirivanje političke krize i nastavak europskog puta, dodao je Brkić.

Visoki predstavnik će također izvijestiti Vijeće sigurnosti o sigurnosnoj situaciji u BiH, ekonomskim pokazateljima te će navesti da su ekonomski oporavak Srebrenice i podsticanje procesa jačanja povjerenja i saradnje s Haškim tribunalom pitanja koja će tijekom njegovog mandata uvijek visoko biti na listi njegovih prioriteta, izjavio je Brkić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.