{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: Podrška Rusije od suštinskog značaja za BiH

F
5.10.2007. u 16:05
0
0
Lajčak: Podrška Rusije od suštinskog značaja za BiH
0
Lajčak: Podrška Rusije od suštinskog značaja za BiH
Foto: Reuters
Visoki predstavnik Miroslav Lajčak danas je posjetio Moskvu, gdje se susreo sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije. U centru razgovora je bila trenutna politička situacija u BiH, napredak koji ostvaruje BiH u pogledu stabilnosti i ekonomskog razvoja i predstojeći sastanak Vijeća za implementaciju mira.
Kako je saopćeno iz OHR-a, visoki predstavnik je zamjenika ministra Titova obavijestio o ključnim reformskim pitanjima, naročito o reformi policije.

Zamjenik ministra je izrazio podršku ruske vlade reformskim nastojanjima visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU.

Lajčak i Titov su se saglasili da reforme koje su vezane za integraciju u EU predstavljaju najbolju strategiju za razvoj zemlje.

-Prioritet međunarodne zajednice je da BiH učini stabilnom, prosperitetnom i modernom evropskom državom, izjavio je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Ruska Federacija je ključna članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira. Lajčak je istaknuo pozitivnu ulogu koju je Rusija odigrala u razvoju BiH, te da je njena podrška od suštinskog značaja, ukoliko se želi da program reformi u BiH uspije.

Posjeta visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU Moskvi je prva u nizu posjeta glavnim gradovima ključnih članica Vijeća za implementaciju mira radi informiranja ovih zemalja o napretku u BiH, prije sastanka Vijeća 30. i 31. oktobra u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: