{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: OHR ostaje sve dok vlasti ne ispune zadate ciljeve i uvjete

F
25.6.2008. u 17:24
0
0
Lajčak: OHR ostaje sve dok vlasti ne ispune zadate ciljeve i uvjete
0
Lajčak: OHR ostaje sve dok vlasti ne ispune zadate ciljeve i uvjete
Ured visokog predstavnika (OHR) ostaje u svom punom kapacitetu i sa svim svojim nadležnostima i ovlastima, sve dok vlasti BiH u potpunosti ne ispune postavljene zadatke i uvjete za tranziciju OHR-a u ured specijalnog predstavnika EU, izjavio je danas visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak, nakon dvodnevnog zasjedanja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) u Sarajevu.
On je kazao da su članovi PIC-a, nakon razgovora s Vijećem ministara i kolegijima oba doma državnog parlamenta, te liderima političkih partija, jedinstveni u ocjeni da je od zasjedanja PIC-a u februaru ostvaren napredak u ispunjavanju pet zadatih ciljeva i dva uvjeta.

Pozdravili su potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU, čime je ostvaren jedan od uvjeta koje je PIC postavio pred bh. vlasti.

Ipak, do tranzicije OHR-a u ured specijalnog predstavnika EU neće doći sve dok u potpunosti ne budu ostvareni svi ciljevi i uvjeti, kazao je Lajčak.

Rok za ispunjenje ovih zadataka Upravni odbor PIC-a nije utvrdio, ali je najavljeno da će procjenu napretka izvršiti na zasjedanju u novembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: