|

Lajčak očekuje da pravnici nađu rješenje

Lajčak očekuje da pravnici nađu rješenje
0
F
FENA
5.11.2007. u 12:45
0
komentara
0

dijeljenja
Lajčak očekuje da pravnici nađu rješenje
Visoki predstavnik u BiH i specijalni predstavnik EU-a Miroslav Lajčak izjavio je u ponedjeljak u Banjoj Luci kako očekuje da će pravni tim stručnjaka OHR-a i Vlade RS-a uspjeti da pronađe odgovarajuće rješenje za novonastalu situaciju.
Lajčak učestvuje u radu okruglog stola koji je organiziralo Udruženje građana "Grad" iz Banje Luke na kojem se razgovara o aktuelnoj političkoj situaciji u RS-u i BiH.

Ministar pravde RS-a Džerard Selman kazao je novinarima prije početka sastanka da su predstavnici RS-a predložili da se donesu dopune na odluku visokog predstavnika od 19. oktobra, a da se očekuje šta će o svemu tome reći predstavnici OHR-a.

Ovo je treći sastanak pravnih eksperata Vlade i OHR-a, a ministar Selman smatra da postoji prostor za dogovor.

On je ocijenio da je i dobro da su se pravni eksperti uključili u tumačenje odluka visokog predstavnika i njenih dopuna.

Uime Vlade RS-a sastanku pored ministra pravde prisustvuju i pravni eksperti Željko Mirjanić, Snježana Savić i Mile Dmičić.

Lajčak koji je učestvovao u radu okruglog stola koji su organizirali predstavnici Udruženja građana „Grad“ iz Banje Luke kazao je da ima prostora da se na sastanku pravnih eksperata otklone sve postojeće nedoumice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.