{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: Nikom nije dozvoljeno da pokvari dobar period za BiH zbog ličnih interesa

F
4.6.2008. u 00:07
0
0
Lajčak: Nikom nije dozvoljeno da pokvari dobar period za BiH zbog ličnih interesa
0
Lajčak: Nikom nije dozvoljeno da pokvari dobar period za BiH zbog ličnih interesa
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak upozorio je danas u Bijeljini da je ovaj period za BiH veoma dobar i da nikom neće biti dozvoljeno da pokvari trenutnu atmosferu zbog nekih svojih ličnih ili partijskih predizbornih ambicija.
"Međunarodna zajendica je ovdje prisutna i ostat će prisutna u prilagođavanju onom što je potrebno BiH", dodao je Lajčak.

Naglasio je da su ispunjavanjem uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju bh.političari pokazali da mogu da se dogovore oko bitnih pitanja u BiH.

Visoki predstavnik je kazao da je politička situacija u BiH veoma pozitivna i mnogo bolja nego prije dvije godine, ali i da je nužan pozitivan pritisak građana na političare kako bi se BiH brže kretala na evroatlanskom putu.

Precizirao je da je nestao negativan trend političara usvajanjem zakona o policiji i stvaranjem uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, čime se ponovo otvorila perspektiva za BiH.

Lajčak je u Bijeljini, kako su javili mediji u RS-u, pred početak javne debate sa građanima o temi "Dijalog o evropskoj budućnosti", kazao da je veoma bitno da danas svi govore o Evropi, o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, jer građani znaju da dolazi nešto novo i osjećaju da je to dobro.

"Ovaj period za BiH je veoma dobar i bitno je da nikom neće biti dozvoljeno da pokvari trenutnu atmosferu zbog nekih svojih ličnih ili partijskih predizbornih ambicija", naglasio je visoki predstavnik.

Lajčak je danas u Mjesnoj zajednici Janja posjetio fabriku "Semberka" za koju je rekao da pokazuje da ima i dobrih primjera privatizacije.

Dodao je i da mu je bilo drago vidjeti zaista multietničku školu "Meša Selimović" i da je Janja primjer kako jedna multietnička sredina može dobro funkcionirati ukoliko pojedinci ne žele da grade karijeru na problemima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: