{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: Nema ukidanja viza bez napretka ka EU

F
1.4.2008. u 18:59
0
0
Lajčak: Nema ukidanja viza bez napretka ka EU
0
Lajčak: Nema ukidanja viza bez napretka ka EU
Bez napretka u procesu evropskih integracija, Bosna i Hercegovina ne može očekivati dalje vizne olakšice ili ukidanje viznog režima za zemlje Evropske unije, izjavio je visoki predstavnik/specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák u video poruci na Internet stranici www.reci.ba.
Upitan kad će građanima BiH biti ukinute vize, Lajčák je rekao da su vizne olakšice i ukidanje viznog režima dio približavanja Evropskoj uniji.

„Ili ćemo biti dio evropske porodice sa svim konsekvencama, pozitivnim prije svega, sa ukidanjem viza, ili ćemo postati jedno izolirano ostrvo i onda ne možete očekivati vizne olakšice“, odgovorio je Lajčák i objasnio da niko u EU neće olakšati vizni režim zemlji koja odbija da ide evropskim putem.

„Znači, ako vaši političari nisu u stanju da vas vode prema EU, onda se žalite njima, svima onima koji ne glasaju za evropske zakone. Ne može jedno da ide bez drugog. Ili smo dio evropske porodice ili nismo dio evropske porodice“, poručio je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU građanima BiH.

U okviru kampanje o evropskoj budućnosti BiH, Miroslav Lajčák će i dalje odgovarati na pitanja koja mu građani upućuju putem web stranice www.reci.ba. U naredne dvije sedmice će svakodnevno biti objavljeni novi odgovori na postavljena pitanja, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: