|

Lajčak: Neću tolerisati da bilo ko Srebrenicu koristi za lične i politikantske ciljeve

Lajčak: Neću tolerisati da bilo ko Srebrenicu koristi za lične i politikantske ciljeve
0
F
FENA
23.10.2007. u 14:55
0
komentara
0

dijeljenja
Lajčak: Neću tolerisati da bilo ko Srebrenicu koristi za lične i politikantske ciljeve
Visoki predstavnik Miroslav Lajčak razgovarao je s općinskim rukovodstvom o projektima koji se realiziraju na planu obnove i o prioritetima za brži ekonomski oporavak Srebrenice.
- Srebrenicu treba gledati s tri aspekta. Ovaj grad ima prošlost, sadašnjost i svoju budućnost. Osim simbola strašne prošlosti, razgovarali smo o tome kako Srebrenica može postati simbol budućnosti. Potrudit ćemo se da ovdje ljudi bolje žive i da se ostvari puna ravnopravnost i suživot. Međunarodna zajednica ulaže mnogo u obnovu i razvoj Srebrenice, a to će se očitovati i kroz narednu investicijsku konferenciju koja je zakazana za 6. novembar. Nadamo se da će to biti jaki podsticaj za ovaj grad, za oporavak i mjesto ljepšeg življenja, rekao je Lajčak.

U nastavku obraćanja novinarima Lajčak je naglasio da neće tolerirati da bilo ko koristi Srebrenicu za svoje lične ili politikantske ciljeve narušavajući dostignuti nivo suživota i tolerancije.

-Bilo je takvih slučajeva, to neću tolerirati, naglasio je Lajčak.

Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić kazao je da je s visokim predstavnikom vođen razgovor kako da Srebrenica od simbola stradanja krene ka svjetlijoj budućnosti i mjestu boljeg života za sve njene stanovnike.

I predsjednik Skupštine općine Radomir Pavlović naglašava da stanovnicima ovog grada treba omogućiti bolju budućnost.

- Sastanak s Lajčakom je bio prava prilika da se unese više optimizma za građane Srebrenice. Vjerujem u Srebrenicu i njenu budućnost, vjerujem u međunarodnu zajednicu i institucije ove države da će pomoći da se ostvare uslovi boljeg življenja za sve građane, kazao je Pavlović.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.