{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak na razgovoru s Jungom

F
FENA
28.10.2008. u 18:01
0
0
Lajčak na razgovoru s Jungom
0
Lajčak na razgovoru s Jungom
Bosna i Hercegovina je u proteklih 13 godina postigla veliki napredak u obezbjeđivanju sigurnog i okruženja za sve svoje građane. Ovaj uspjeh je u velikoj mjeri rezultat angažmana NATO-a i Evropske unije u zemlji i njihove stalne pomoći Oružanim snagama BiH i drugim relevantnim vlastima u BiH, rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU-a Miroslav Lajčák njemačkom ministru odbrane Franzu Josefu Jungu danas u Sarajevu
Lajčak je naglasio da svaka odluka o budućnosti EUFOR-a treba biti utemeljena na cjelokupnoj procjeni situacije u BiH te uključivati i razmatranja vojne i političke situacije. "Evropska unija je uložila veoma mnogo da bi osigurala stabilnost u BiH te moramo osigurati da ne postoji bilo kakva mogućnost da bilo koja strana poništi napredak postignut do sada".

Evropska unija je u nekoliko prilika proteklih sedmica ponovila svoju opredijeljenost prema BiH, dok su zemlje članice EU trenutno fokusirane na očigledan zastoj u reformama u zemlji.

"Krajnje je vrijeme da lideri i članovi parlamenata u BiH ubrzaju reforme neophodne za evroatlantske integracije", rekao je Lajčák, izrazivši žaljenje zbog činjenice da nedavna upozorenja institucija EU i glavnih gradova zemalja članica EU još uvijek nisu inicirala osjećaj hitnosti među zvaničnicima u BiH koji odlučuju u vezi s ispunjavanjem zahtjeva Evropske unije, saopćeno je iz OHR/EUSR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: