|

Lajčak: Ja sam posljednji čovjek koji bi ukidao RS

Lajčak: Ja sam posljednji čovjek koji bi ukidao RS
0
F
FENA
3.11.2007. u 10:40
0
komentara
0

dijeljenja
Lajčak: Ja sam posljednji čovjek koji bi ukidao RS
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak izjavio je češkom radiju da je "zasigurno posljednji čovjek koji bi ukidao Republiku Srpsku", ocjenivši da je bosanskim Srbima "zasmetalo što međunarodna zajednica ima ključnu ulogu u BiH".
Osvrćući se na trenutnu političku situaciju i kritike koje dolaze iz Republike Srpske, a koje se tiču njegovih posljednjih odluka, Lajčak je u petak navečer istakao da te odluke, koje su i podigle političku tenziju u BiH, samo imaju za cilj da se spriječe opstrukcije u radu Parlamenta i Vijeća ministara BiH, prenijeli su mediji.

On je izrazio nadu da će biti posljednji visoki predstavnik za BiH, ali i naglasio da to, ipak, zavisi od stava međunarodne zajednice, ali i političke situacije u BiH.

"Kancelarija visokog predstavnika, koji je u BiH ustanovljen poslije potpisanog Dejtonskog mirovnog sporazuma, biće zatvorena tek kad međunarodna zajednica ocijeni da je u BiH stabilna politička i ekonomska situacija i kad se stvore svi uslovi za priključenje Evropskoj uniji", objasnio je Lajčak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.