{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: Ja sam posljednji čovjek koji bi ukidao RS

F
3.11.2007. u 10:40
0
0
Lajčak: Ja sam posljednji čovjek koji bi ukidao RS
0
Lajčak: Ja sam posljednji čovjek koji bi ukidao RS
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak izjavio je češkom radiju da je "zasigurno posljednji čovjek koji bi ukidao Republiku Srpsku", ocjenivši da je bosanskim Srbima "zasmetalo što međunarodna zajednica ima ključnu ulogu u BiH".
Osvrćući se na trenutnu političku situaciju i kritike koje dolaze iz Republike Srpske, a koje se tiču njegovih posljednjih odluka, Lajčak je u petak navečer istakao da te odluke, koje su i podigle političku tenziju u BiH, samo imaju za cilj da se spriječe opstrukcije u radu Parlamenta i Vijeća ministara BiH, prenijeli su mediji.

On je izrazio nadu da će biti posljednji visoki predstavnik za BiH, ali i naglasio da to, ipak, zavisi od stava međunarodne zajednice, ali i političke situacije u BiH.

"Kancelarija visokog predstavnika, koji je u BiH ustanovljen poslije potpisanog Dejtonskog mirovnog sporazuma, biće zatvorena tek kad međunarodna zajednica ocijeni da je u BiH stabilna politička i ekonomska situacija i kad se stvore svi uslovi za priključenje Evropskoj uniji", objasnio je Lajčak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: