{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčák i Radmanović razgovarali o reformama

F
27.2.2009. u 15:42
0
2
Lajčák i Radmanović razgovarali o reformama
0
Lajčák i Radmanović razgovarali o reformama
Neophodne reforme u procesu približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i rješenje pitanja državne imovine ključne su teme o kojima su danas u Sarajevu razgovarali visoki predstavnik Miroslav Lajčák i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.
- Evropska unija nije zadovoljna situacijom u BiH, koju karakterišu nekonstruktivne međusobne optužbe koalicionih partnera, a ne reformski zamah, koji bi se trebao baviti suštinskim problemima ove zemlje i tako poboljšati život svih građana Bosne i Hercegovine, rekao je Lajčák.

Visoki predstavnik je naglasio da ucjene i prijetnje nisu prihvatljiv način vođenja političkih razgovora u Bosni i Hercegovina.

- Svi partneri u vlasti moraju shvatiti da bez kompromisa, iskrenog dijaloga i reformi koje daju rezultate nema napretka na putu prema Evropskoj uniji, dodao je.

Osvrćući se na napade na pravosudne i druge institucije BiH, Lajčák je istakao da se političari moraju suzdržati od komentarisanja istraga koje su u toku.

- Vladavina prava podrazumijeva nemiješanje vlasti i političkih stranaka u rad pravosudnih institucija i policije, zaključio je Lajčák, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: