{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: BiH treba efikasnu strategiju borbe protiv kriminala

F
25.9.2007. u 19:39
0
0
Lajčak: BiH treba efikasnu strategiju borbe protiv kriminala
0
Lajčak: BiH treba efikasnu strategiju borbe protiv kriminala
"Korupcija, organizirani kriminal i ratni zločinci i dalje ugrožavaju nit društva pa ipak informacije koje OSA prikupi su od pomoći samo ukoliko se na osnovu njih i djeluje," izjavio je danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák.
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU susreo se danas u Sarajevu sa Almirom Džuvom, generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine/Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA/OBA BiH).

Pozdravljajući napredak koji je OSA/OBA postigla od svog osnivanja u junu 2004. godine visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je naglasio da BiH mora izraditi učinkovitu strategiju policijskog rada na državnom nivou ukoliko se informacija koju prikupi ta agencija želi efikasno upotrijebiti.

"Dobro rukovođenje i tehnički kompetentno osoblje su učinili da OSA/OBA postane partner koji uživa povjerenje u regionu, u Evropi i u široj međunarodnoj zajednici u globalnoj borbi protiv organiziranog kriminala, ratnih zločina i terorizma," rekao je visoki predstavnik/specijalni predstavnik EU.

Mandat OSA/OBA-e je da prikupi, analizira i distribuira obavještajne informacije te da blisko sarađuje sa policijskim agencijama BiH, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: