{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lajčak: BiH ni u kojem slučaju nije talac Kosova

S
18.2.2008. u 14:56
0
0
Lajčak: BiH ni u kojem slučaju nije talac Kosova
0
Lajčak: BiH ni u kojem slučaju nije talac Kosova
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, susreo se danas u Sarajevu sa Rankom Krivokapićem, predsjednikom Parlamenta Crne Gore.
Razmatrajući Deklaraciju o nezavisnosti koju je jučer usvojio Parlament Kosova, visoki predstavnik i predsjednik Parlamenta Crne Gore saglasili su se da ovaj događaj ne može narušiti nade regiona za pristupanje EU.

Lajčak i Krivokapić su se složili da evropski put i integracije moraju ostati u središtu pažnje regiona.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU izjavio je da nijedan od problema Bosne i Hercegovine nije na bilo koji način vezan za Kosovo i njegov status. "Svaki pokušaj da se na vještački način poveže Kosovo sa Bosnom i Hercegovinom, ili njenim sastavnim dijelovima, mora biti odlučno odbačen", rekao je Lajčák. "BiH ni u kojem slučaju nije talac Kosova niti se može dovesti u pitanje u skladu sa međunarodnim zakonom".

Visoki predstavnik izložio je trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Visoki predstavnik i predsjednik Parlamenta Crne Gore su se saglasili da za zemlju, kratkoročno gledano, nema važnijeg pitanja od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: