BiH
8

Lagumdžija: Žao mi je svakog čovjeka koji je otišao iz SDP-a

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
"Žao mi je sve ijednog čovjeka koji se razočarao, udaljio ili otišao iz SDP-a. Na svu sreću pojavljuju se novi ljudi, a 'stari0 su sve više ubijeđeni da SDP kao tim mora snažnije ići naprijed. Izgleda da je Popović ovu odluku davno donio, po njoj se mjesecima ponašao, a sada je samo obznanio", napisao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na zvaničnom Facebook profilu nakon što je Slobodan Popović napustio SDPBiH.

"Novi kao i 'stari' ljudi iz SDP-a u RS-u koji su pokrenuli nove pozitivne procese te okupljaju građane na našoj politici i u tom dijelu BiH su očigledno postali opasnost za mnoge", navodi Lagumdžija.

Dosadašnji poslanik SDPBiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović danas je uputio Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH zahtjev da se "skine“ s evidencije članova u gradskom odboru te stranke u Banjoj Luci te da podnosi ostavku na poziciju člana Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke.

"Nisam se razdružio sa socijaldemokratijom, već onima koji loše upravljaju s tom idejom, jer su je upropastili do mjere da će joj nakon izbora trebati dosta vremena da dođe na svoje", tvrdi, između ostalog, Popović.