|

Lagumdžija: Žao mi je svakog čovjeka koji je otišao iz SDP-a

Lagumdžija: Žao mi je svakog čovjeka koji je otišao iz SDP-a
8
F
FENA
28.1.2014. u 15:15
89
komentara
8

dijeljenja
Lagumdžija: Žao mi je svakog čovjeka koji je otišao iz SDP-a Foto: Arhiv/Klix.ba
"Žao mi je sve ijednog čovjeka koji se razočarao, udaljio ili otišao iz SDP-a. Na svu sreću pojavljuju se novi ljudi, a 'stari0 su sve više ubijeđeni da SDP kao tim mora snažnije ići naprijed. Izgleda da je Popović ovu odluku davno donio, po njoj se mjesecima ponašao, a sada je samo obznanio", napisao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na zvaničnom Facebook profilu nakon što je Slobodan Popović napustio SDPBiH.
"Novi kao i 'stari' ljudi iz SDP-a u RS-u koji su pokrenuli nove pozitivne procese te okupljaju građane na našoj politici i u tom dijelu BiH su očigledno postali opasnost za mnoge", navodi Lagumdžija.

Dosadašnji poslanik SDPBiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović danas je uputio Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH zahtjev da se "skine“ s evidencije članova u gradskom odboru te stranke u Banjoj Luci te da podnosi ostavku na poziciju člana Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke.

"Nisam se razdružio sa socijaldemokratijom, već onima koji loše upravljaju s tom idejom, jer su je upropastili do mjere da će joj nakon izbora trebati dosta vremena da dođe na svoje", tvrdi, između ostalog, Popović.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...