"SDA se mora uozbiljiti"
0

Lagumdžija telefonski razgovarao s Dodikom o budžetu

FENA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija razgovarao je telefonski s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom o budžetu RS-a i BiH

Lagumdžija je u izjavi za Agenciju Fena istakao da svima mora biti jasno da se RS, FBiH i BiH voze u istom brodu i da ukoliko u jednom entitetu ili na državnom nivou ne bude usvojen budžet da su svi u opasnosti.

"S predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, a i s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom razgovarao sam o budžetu institucija BiH i saglasni smo da on treba biti usvojen. Ukoliko usvojimo budžet BiH, a uvjeren sam da hoćemo, pokazat ćemo da su optužbe da se radi o brutalnoj koaliciji kreiranoj zbog raspodjele fotelja, neosnovane i netačne", pojasnio je Lagumdžija.

Podsjetio je da su odgovorne stranke usvojile budžet FBiH te ponovio poziv čelništvu SDA da se uozbilji i pokaže elementarnu odgovornost spram budućnosti BiH.

"Najgora stvar za zemlju jest da u izvršnoj vlasti sjede ljudi koji ne prihvataju ni budžet ni temeljne dokumente vezane za aranžman s MMF-om. Ukoliko nastave sjediti u izvršnoj vlasti bez podrške Parlamenta FBiH oni ne mogu biti ništa drugo do kočničari u provođenju ne samo aranžmana s MMF-om već i provođenja usvojenog budžeta", kazao je Lagumdžija.