BiH
0

Lagumdžija: SDP neće sudjelovati u nelegalno konstituiranom Gradskom vijeću Sarajeva

NINA
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija kazao je tokom današnjeg razgovora s američkim ambasadorom u BiH Douglasom McElhaneyjem da je konstituiranje Gradskog vijeća Sarajeva bez pripadnika jednog konstitutivnog naroda nelegalno i nelegitimno te da SDP u takvom radu Vijeća neće i ne može sudjelovati.

Oni su također razmijenili mišljenja i o aktualnim pitanjima u BiH, ekonomskim i sigurnosnim reformama i planovima SDP-a u idućem razdoblju.

Zakon o oduzimanju opljačkane imovine, Zakon o PDV-u koji neće proizvesti novi udar na osiromašeno stanovništvo, zakonodavstvo kojim se stimulira domaća proizvodnja i ustavne reforme, četiri su prioritetna pravca djelovanja SDP-a u idućem razdoblju o kojima je Lagumdžija detaljnije informirao McElhaneyja.

Američki ambasador je upoznao Lagumdžiju o aktivnostima i planovima američke administracije u Bosni i Hercegovini u nadolazećem razdoblju.

Konstatirano je da su ubrzane i cjelovite ekonomske i sigurnosne reforme, jačanje institucija i integracijski procesi u interesu svih građana Bosne i Hercegovine.