{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: Sastanak s Vučićem me podsjetio na razgovor s Đinđićem

A
14.5.2014. u 15:43
9
57
Lagumdžija: Sastanak s Vučićem me podsjetio na razgovor s Đinđićem
9
Lagumdžija: Sastanak s Vučićem me podsjetio na razgovor s Đinđićem
Foto: Klix.ba
Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić želi saradnju sa svim državama u regionu i njemu je savršeno jasno da je to važno, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, upitan da prokomentira koliko njegova posjeta može Sarajevu i Bosni i Hercegovini može doprinjeti stvaranju bolje atmosfere u zemljama regiona i unutar njih samih.
"Sa njim sam prilično dugo razgovarao. I pored zvaničnog sastanka mi smo imali jedan malo duži, odvojeni susret na kojem smo dosta detaljno i precizno razgovarali. Moram reći da me je taj sastanak u mnogome podsjetio u atmosferi na ono što sam prije nekih dvanaest, trinaest godina imao priliku da osjetim kada sam razgovarao sa tadašnjim premijerom Zoranom Đinđićem: kada je on pokušavao da Srbija iskorači naprijed. Par sedmica nakon toga Milošević je uhapšen i Srbija je krenula naprijed. Vučić je sličnog razmišljanja", naveo je Lagumdžija. 

Srbija, ocjena je zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova BiH, treba da bude prepoznatljiva po jakoj ekonomiji i investicijama i da generiše pozitivnu atmosferu saradnju u regionu.

"Potpuno sam uvjeren da je Vučić čovjek od saradnje, a ne čovjek sukoba. To je dobra poruka regionu, ali i nama u BiH", zaključio je Lagumdžija. 

On je naveo da je najbolja poruka činjenica da se dogovorilo da se proba da se Srbija i BiH kao prve pripreme za projekte EU, "jedan plus 10 milijardi eura" koji će biti dostupni onim državama koje su spremne da sarađuju. 

"Ako nam to u regionu nije dovoljan razlog, onda ne znam šta nam je to što bi nam bijeli svijet trebao da ponudi", ocijenio je Lagumdžija.   

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: