{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija razgovarao s delegacijom Laburističke partije Velike Britanije

F
18.6.2012. u 13:54
0
5
Lagumdžija razgovarao s delegacijom Laburističke partije Velike Britanije
0
Lagumdžija razgovarao s delegacijom Laburističke partije Velike Britanije
Delegacija Laburističke partije Velike Britanije koju predvodi Keven Jones, član stranačkog rukovodstva i poslanik u britanskom parlamentu, boravi u posjeti Bosni i Hercegovini i Socijaldemokratskoj partiji BiH.
Prvog dana posjete britanski laburisti su se susreli s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Lagumdžija je upoznao sagovornike o posljednjim političkim dešavanjima u vezi s promjenom parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, kao i o programskim prioritetima novoformirane većine.

Imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju Socijaldemokratske partije BiH i Laburističke partije Velike Britanije, sagovornici su naglasili potrebu za nastavkom zajedničkih aktivnosti dviju sestrinskih partija, posebno u Socijalističkoj internacionali i Partiji evropskih socijalista.

Tokom razgovora razmijenjena su i mišljenja o političkim dešavanjima u našoj regiji.

Lagumdžija je naglasio da za SDP, kao i za državu Bosnu i Hercegovinu, osim Evropske unije i NATO-a, uspješna regionalna saradnja predstavlja jedan od prioriteta.

Delegacija Laburističke partije Velike Britanije u toku dana sastala se i s međunarodnim sekretarom i članom Predsjedništva
SDPBiH Sašom Magazinovićem, kao i s predstavnicima Foruma mladih i Foruma žena SDPBiH, saopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: