{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija razgovarao s ambasadorima Švicarske, Japana i Velike Britanije

F
19.6.2008. u 17:39
0
0
Lagumdžija razgovarao s ambasadorima Švicarske, Japana i Velike Britanije
0
Lagumdžija razgovarao s ambasadorima Švicarske, Japana i Velike Britanije
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija susreo se danas, u odvojenim posjetama, s ambasadorima Švicarske Rolfom Lenzom, Japana Futao Motaiom i Velike Britanije Matthewom Rycroftom.
Sagovornici su najviše pažnje posvetili situaciji u BiH nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s EU.

Konstatovano je da je SDPBiH kao evropska partija do sada uvijek bila integrativni faktor u bh. društvu te da će kao takva imati ključnu ulogu u nadolazećim reformama koje će trebati provesti u BiH.

Lagumdžija je istakao da dosadašnji progres na polju reforme odbrane treba ubrzano rezultirati punopravnim članstvom u NATO.

-To bi u velikoj mjeri pomoglo na otklanjanju svih mogućih strahova kod građana BiH, a u značajnoj mjeri bi smanjilo moguće političke manipulacije i usmjerilo bi fokus na rješavanje pravih i stvarnih problema u zemlji, smatra Lagumdžija.

Istakao je da zajednički cilj bh. vlasti i međunarodne zajednice do 2010. mora biti punopravno članstvo u NATO i status kandidata uz otvorene pregovore o prijemu u EU.

Sagovornicima je predstavio inicijativu da se BiH zajedno sa Srbijom, Crnom Gorom i Albanijom u najskorije vrijeme pridruži Hrvatskoj i Makedoniji i dobije status kandidata za članstvo u EU kao daljnju mjeru stabilizacije prilika u regionu. Ukidanje viznog režima za građane BiH je prva tačka na tom putu, saopćio je Centar za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: