Lagumdžija primio ambasadora Pakistana u BiH Aafferya

F
FENA
9.1.2013. u 13:56
0
22
Lagumdžija primio ambasadora Pakistana u BiH Aafferya
0
Lagumdžija primio ambasadora Pakistana u BiH Aafferya Zlatko Lagumdžija
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija danas je primio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Syeda Khalida Amira Jafferya.
Lagumdžija i Jaffery su izrazili zadovoljstvo zbog dostignutog stepena razvoja bilateralnih odnosa BiH i Pakistana i saradnje dviju prijateljskih zemalja na međunarodnom planu, te izrazili želju za njihovo daljnje unapređenje u svim oblastima.

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti za daljnje jačanje ekonomske saradnje dviju zemalja i ulaganje pakistanskih privrednika u BiH, pri čemu je naglašen značaj razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou i organiziranja susreta privrednika.

U tom kontekstu razgovarano je i o mogućnosti da Lagumdžija u narednom periodu posjeti Pakistan, te da u okviru posjete bude održan i Poslovni forum BiH - Pakistan.

Također, Lagumdžija i Jaffery razgovarali su i o saradnji BiH i Pakistana u oblasti obrazovanja, te daljnjem širenju pravnog okvira za saradnju dviju zemalja.

Bilo je riječi i o trenutnim prilikama u BiH i Pakistanu, a razmijenjena su i mišljenja o situaciji u Afganistanu, te situaciji u regiji Zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: