{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija pozvao sve stranke da se ujedine protiv terorizma

F
FENA
29.10.2011. u 11:41
0
10
Lagumdžija pozvao sve stranke da se ujedine protiv terorizma
0
Lagumdžija pozvao sve stranke da se ujedine protiv terorizma
Zlatko Lagumdžija
U Sarajevu je u toku drugi vanredni kongres Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine.
Glavni odbor te stranke saopćio je početkom mjeseca da je odluka o njegovom održavanju donesena zbog ozbiljnog političkog trenutka i evidentno najveće političke krize u zemlji nakon Daytona.

Kongres je otvorio predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, osvrnuvši se na početku na jučerašnji teroristički napad državljanina susjedne zemlje na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Taj događaj je učinio još potrebnijim ovaj kongres, kazao je Lagumdžija i pozvao sve političke stranke u Bosni i Hercegovini da se ujedine u borbi protiv svih vidova terorizma.

"Valjda nam bar za to nisu potrebni nikakvi pregovori", dodao je, uz poruku da su teroristi, ekstremisti i radikali uvijek uzimali za metu progresivne vrijednosti.

"Nedavno su se u Norveškoj desila dva povezana teroristička čina. U jednom od njih ubijeno je 69 članova naše sestrinske stranke u ime lažne borbe za kršćanstvo. Jučerašnji napad bio je u ime lažne odbrane islama", rekao je Lagumdžija.

Dnevnim redom kongresa predviđen je i Lagumdžijin referat o političkim i ekonomskim prilikama u Bosni i Hercegovini nakon općih izbora održanih oktobra prošle godine.

Nedavno je Predsjedništvo SDP-a usvojilo prijedlog više kongresnih rezolucija: o političkim opredjeljenjima SDP-a BiH, o ekonomskom razvoju, o ostvarivanju društva socijalne pravde, o vladavini zakona - pravdi, o obrazovanju, zdravstvu te prijedlog rezolucije o ostvarivanju programskih načela i opredjeljenja SDP-a BiH.

Sve te rezolucije razmotrit će delegati.

Kongres je počeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i Internacionale.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: