{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija pozvao Predsjedništvo BiH da uputi apel građanima kako nema straha od novog rata

F
15.11.2007. u 19:15
0
0
Lagumdžija pozvao Predsjedništvo BiH da uputi apel građanima kako nema straha od novog rata
0
Lagumdžija pozvao Predsjedništvo BiH da uputi apel građanima kako nema straha od novog rata
Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija je, zbog ukupnog stanja u zemlji, pozvao Predsjedništvo BiH da uputi apel građanima i institucijama na svim nivoima da nema razloga za strah od novog sukoba i rata, te naglasio nužnost hvatanja ukoštac s borbom protiv siromaštva, konstantnih poskupljenja, nepravde i organiziranog kriminala koji je sve prisutniji.
Tročlana delegacija SDP-a BiH sa Zlatkom Lagumdžijom na čelu prisustvovala je danas u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine konsultacijama oko izbora novog mandatara Vijeća ministara BiH.

Predstavnici SDP-a su, kako je saopćeno iz ove stranke, jasno podcrtali da za aktuelnu krizu u institucijama BiH potpunu odgovornost treba da preuzme vladajuća koalicija, koja je svojim neradom i dovela do nje.

Cjelokupna javnost očekuje njihovo očitovanje o tome da li su i dalje parlamentarna većina, ili zvanično proglašenje bankrota. Na sve što smo upozoravali prije godinu dana prilikom formiranja ove vlasti nažalost se i obistinilo - stoji u SDP-ovom saopćenju.

Ova stranka je spremna podržati vladu, uključujući manjinsku, koja bude opredijeljena potpunoj realizaciji naših obaveza za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om i pokretanje ustavnih promjena kao jedne od glavnih prepreka normalnom razvoju BiH.

SDP-e BiH naglašava da će i dalje insistirati na formiranju programski orijentirane parlamentarne većine koja će imati jasno definirane prioritete s odgovorima na pitanja ko, šta i do kada treba da uradi.

Njoj prioritet moraju biti građani naše zemlje i evropski put BiH,a ne raspodjela ministarskih fotelja i rasprodaja državne imovine s isključivim ličnim interesima - stav je SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: