BiH
0

Lagumdžija: Ovo je najveća pobjeda SDP-a od 1945.! Komšić: Hvala vam!

Sarajevo-x.com
Rukovodstvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine nešto iza ponoći obratilo se prisutnima u svom izbornom štabu i proglasilo apsolutnu pobjedu SDP-a na Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija obratio se prisutnima u svom izbornom štabu i zahvalio kako građanima koji su izašli na izbore tako i glasačima SDP-a.

"Ovo je najveća pobjeda SDP-a od 1945.", našalio se Lagumdžija.

Lagumdžija je simbolično skinuo crvenu jaknu, na kojoj se nalaze potpisi Damira Hadžića i Željka Komšića i rekao od sutra ide na posao za svakoga, za sve građane BiH, ne samo one koji su glasali za SDP.

"Ostalo je da zavrnemo rukave, ja vam se zahvaljujem... Ovo je specijalna noć, večeras počinje nova istorija Bosne i Hercegovine", kazao je predsjednik SDP-a.

Nakon Lagumdžije prisutnima se obratio i Željko Komšić, novi-stari član Predsjedništva Bosne i Hercegovine:

"Prije svega, obraćam se građanima BiH koji su SDP-u i meni dali povjerenje, koji vjeruju u nas i sve ono što smo mi govorili. Hvala ljudima koji su prepoznali što radimo, hvala drugaricama i drugovima iz SDP-a na povjerenju u kontinuitetu mog rada. Stvarno zahvaljujem Zlatku na svemu onome što smo zajedno prošli i na njegovoj vjeri u mene, a prošli smo dosta toga od teških trenutaka sve do danas. Hvala Damiru i svim ljudima iz izbornog štaba koji su napravili po meni nešto što se na ovim prostorima nije viđalo, a to je jedna pozitivna kampanja..."

"Bez obzira ko je sve glasao za nas, mi to poštujemo, ali i oni koji nas ne vole i nisu glasali za nas, oni su zapravo svi naši, naš je posao bilo na kojoj funkciji da radimo u korist svih građana Bosne i Hercegovine...", kazao je Komšić i dodao da neće nikoga iznevjeriti, ma koliko ga to personalno koštalo.

Prema podacima CIK-a sa 73,8 odsto obrađanih biračkih mjesta, Komšić je dobio 58,27 odsto glasova, a kandidat HDZ-a Borjana Krišto 21,21 odsto.