{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija od Bevande zatražio smjenu ministara iz SDA

S
31.5.2012. u 17:09
87
116
Lagumdžija od Bevande zatražio smjenu ministara iz SDA
87
Lagumdžija od Bevande zatražio smjenu ministara iz SDA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija uputio je danas pismo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi u kojem traži da se pokrene postupak za smjenu ministara i zamjenika ministara iz SDA u Vijeću ministara.
"Imajući u vidu da je budžet institucija BiH za 2012. godinu usvojen uz protivljenje SDA u svim institucijama BiH, te na osnovu javno iznesene volje te stranke, u skladu sa dogovorom lidera stranaka održanog 23. maja u Sarajevu i članom 15. Zakona o Vijeću ministara BiH pozivam Vas da pokrenete postupak za smjenu ministara i zamjenika ministara iz reda SDA gospodina Sadika Ahmetovića, gospodina Muhameda Ibrahimovića i Fuada Kasumovića", navodi se u Lagumdžijinom pismu.

Lider SDP-a u pismu navodi i to da će blagovremeno dostaviti imena novih kandidata za ministre i zamjenike ministara, a u skladu sa procedurama propisanim Ustavom BiH i Zakonom o Vijeću ministara BiH.

Danas nakon sjednice Doma naroda, sastali su se predsjednici SDA i SDP-a Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija i razgovarali su sat vremena.

Lagumdžija je nakon sastanka otkrio da je Tihiću otvoreno rekao da očekuje da se SDA povuče iz Vijeća ministara, jer je glasanjem protiv budžeta i nedolaskom ministara Sadika Ahmetovića i Muhameda Ibrahimovića na sjednicu Vijeća ministara poslala poruku da će blokirati sve promjene.

Tihić je danas izjavio da SDA ostaje u vlasti i da nema razloga da ih iko isključuje.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio Zakon o budžetu institucija biH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu u ukupnom iznosu od 1.394.928.000 KM, od čega je za finansiranje institucija BiH predviđeno 950.000.000 KM, a za otplatu spoljnog duga BiH 444.928.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: