Kritikovao vlast
36

Lagumdžija o (ne)nabavci vakcina: Ovo će nam doći glave i pored korone

B. R.
Zlatko Lagumdžija (Foto: E. H./Klix.ba)
Zlatko Lagumdžija (Foto: E. H./Klix.ba)
Bivši predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i univerzitetski profesor Zlatko Lagumdžija kritikovao je (ne)aktivnost vlasti u nabavci vakcine protiv koronavirusa. Osvrnuo se na današnji sastanak entitetskih i državnih zvaničnika.
"Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine pročitali su da se u Zeničko-dobojskom kantonu održava 'vježba vakcinisanja' pa pozvali tri premijera da vide šta se dešava kako bi se i oni umiješali u svoj posao. Sramotno. Ovo će nam doći glave i pored koronavirusa. Šta još čekamo da nam urade pa da se pokrenemo", komentarisao je Lagumdžija na Twitteru.
Bosanskohercegovačka vlast je u najvećoj globalnoj zdravstvenoj krizi 21. vijeka zakazala. Zbog toga Federacija nema nijednu dozu vakcine, a Republika Srpska je nabavila simboličnih dvije hiljade doza.

Različiti nivoi vlasti krive jedni druge, a za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju krivac je i jedan od proizvođača vakcina Pfizer. Poručio im je jučer da nisu ispoštovali uslove nabavke.

Tegeltija je jedan od učesnika današnjeg sastanka s entitetskim premijerima i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a koji je posvećen nabavci vakcina.