BiH
0

Lagumdžija nije tražio od Dodika da ukloni Cerića i Radončića

FENA
Tvrdnja čelnika SNSD-a da je "Lagumdžija na sastanku u Doboju tažio od Dodika da ukloni reisa Cerića i direktora Avaza Radončića" je čista laž čovjeka koji je isti dan u navedenoj novini s ponosom izjavio notornu glupost da "Srbi i Hrvati ne smatraju BiH svojom državom", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Dodaje se kako o bezobrazluku čelnika SNSD-a dovoljno govori to što su svjedoci da se radi o brutalnoj laži bili američki ambasador i predsjednik SDA koji su jedini bili zajednički učesnici čitavog sastanka lidera SDP-a i SNSD-a u Doboju.

„Pozivamo Dodika kao domaćina sastanka u Doboju čija je policija pratila čitav skup da javnosti predoči kompletne snimke razgovora kako bi sačuvao svoje dostojanstvo i njegovih gostiju, te se ogradio od laži svojih glasnogovornika“, navodi se u SDP-ovom saopćenju.

Ističe se da se SNSD-ovom podvalom neće izbjeći odgovori na pitanja šta se desilo sa Špirićevim skrivanjem istine i zašto se danas ponavlja neuspješni Karadžićev scenario iz 1991. godine koji je počeo razbijanjem državne televizije na tri nacionalna kanala i discipliniranjem „nepodobnih“ novinara.

„Ponovo pozivamo SNSD-e čelnike da javnosti predoče trenutni imovinski karton predsjedavajućeg Vijeća ministara, kao i objasne kako je došlo do razlike u različitim imovinskim kartonima jednog čovjeka koja se mjeri stotinama hiljada eura i većim brojem stanova i automobila, te da li je i koliki na to prijavljeni i plaćeni porez“, navodi se u saopćenju SDP-a.

Naročito jadno djeluju, smatraju u SDP-u, pokušaji da se izjednači institucija reisu-l-uleme sa čovjekom kao što je Radončić.

„Ipak, još više sve nas treba zabrinuti koliko su se očigledno ufantazirali ljudi koji misle da mogu biti vlasnici čitave države po svojoj mjeri, ili u kojoj mogu ukidati koga hoće pa tako i vjerske institucije, javne servise, političke stranke i uticajne medije. Sa kreatorima ovakve monstruozne optužbe se mogu mjeriti samo oni koji je pokušavaju dalje prodati javnosti i na njoj graditi svoje imperije laži“, stoji u saopćenju SDP-a.