BiH
0

Lagumdžija: Nemam namjeru više dolaziti na sastanke da gledam raspadnutu vladajuću koaliciju

FENA
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija je kazao kako ne zna da li će sutra u Banja Luci biti održan sastanak o reformi policije.

„Zašto ne znam - zato što smo prije sedam dana dogovorili da ćemo nastaviti u onaj famozni četvrtak. Dakle, znao sam da smo se dogovorili da ćemo se naći u četvrtak, a onda se nismo našli u četvrtak jer su se neki u međuvremenu predomislili. Na tom sastanku u četvrtak sam vrlo jasno rekao da nemam namjeru više dolaziti na sastanke da gledam raspadnutu vladajuću koaliciju“, kazao je Lagumdžija za Agenciju Fena.

Dodao je kako će doći na svaki sastanak, i on i neko iz SDP-a, ukoliko ili dobiju stav Vijeća ministara o kojem se može raspravljati ili stav međunarodne zajednice o kojem mogu raspravljati i da međunarodna zajednica prizna da je to njen stav, ili da Vijeće ministara prizna da ima stav.

„Vjerovatno iz tih razloga, ako je neko uopšte planirao sastanak, nije imao razloga mene da zove jer sam im jasno rekao - kafu pijte, mene nemojte čekati ukoliko nemate neki materijal, neki prijedlog u kojem znate o čemu hoćete da razgovaramo. Ja se odazivam na pozive bez dnevnog reda samo ako mi je neko familija ili ako mi je prijatelj. A ovdje niti imam familiju, niti imam prijatelja među njima, još manje političkih istomišljenika“, kazao je Lagumdžija.