Posljednji pozdrav
216

Lagumdžija nakon isključenja: Žao mi je SDP-a, vođice su me izbrisale sa spiska

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Zlatko Lagumdžija i nekoliko istaknutih članova Socijaldemokratske partije BiH danas su odlukom Glavnog odbora isključeni iz te stranke. Bivši predsjednik se nakon odluke obratio javnosti ističući da mu je "žao SDP-a".
"Hvala ljudima, članovima i simpatizerima na podršci. Žao mi je SDP-a, kao i dobrih ljudi sa kojima sam tolike godine proveo u zajedničkom radu, borbi i stvaranju. U pobjedama i porazima. Sa njima ću biti i ubuduće", napisao je lagumdžija na svom Facebook profilu.

On je dodao kako su ga "prijekim sudom bez suđenja na krilima spinova današnje vođice SDP-a izbrisali sa svog spiska"

"Kako moje znanje, tako ni ono u što vjerujem, kao ni socijaldemokratu i ljevičara iz mene ne mogu izbrisati. Socijalna pravda i demokratija, država i društvo zajedničkih vrijednosti će ostati putevi po kojima ću koračati sa časnim ljudima. Takvih danas ima mnogo i u SDP-u i u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da je pred nama vrijeme kada će nas biti sve više - zajedno. Sretno", napisao je Lagumdžija.

Podsjećamo, Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović danas su odlukom Glavnog odbora SDP-a isključeni iz stranke.