|

Lagumdžija: Iduća godina bit će neizvjesna

Lagumdžija: Iduća godina bit će neizvjesna
0
F
FENA
17.12.2007. u 21:22
0
komentara
0

dijeljenja
Lagumdžija: Iduća godina bit će neizvjesna
Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio je u ponedjeljak uvečer u Mostaru da će iduća godina u BiH biti neizvjesna ako se nastavi dosadašnja politika vladajuće šestorke.
"Prisustvujemo sveopćem kaosu u ovoj zemlji zahvaljujući vladajućoj šestorci, i ako se nastavi takva politika, iduću godinu vidim neizvjesnom u svakom pogledu", kazao je Lagumdžija uoči javne tribine "Kuda ide BiH?".

Na novinarski upit hoće li iduće godine u BiH biti novih kriza, predsjednik SDP-a je odgovorio da neće, već će se, kako je kazao, nastaviti kriza koja je počela od dolaska nove vlasti u BiH.

"Začudilo bi me kada u novom sastavu Vijeća ministara ne bi sjedili isti ljudi koji su bili i u starom sastavu Vijeća ministara", kazao je Lagumdžija.

Što se tiče novog ustava BiH, on je kazao da njegova stranka neće sudjelovati na sastancima vodećih političkih stranaka, već će čekati da te stranke u Parlament BiH donesu svoj zajednički nacrt o novom ustavu. Po njegovu mišljenju, do toga neće doći jer se vodeće političke stranke neće dogovoriti oko novog ustava.

"Ako politička šestorka do 30. lipnja iduće godine donese novi ustav koji će BiH oblikovati kao modernu, demokratsku zemlju na korist svih građana i naroda, ja ću taj ustav pojesti uz čašu mineralne vode", kazao je Lagumdžija.

Predsjednik SDP-a osvrnuo se na nedavne izjave predstavnika izvršne vlasti u Federaciji BiH da je ove godine u tom entitetu povećan bruto društveni proizvod (BDP) po stanovniku za 800 eura te da je otvoreno novih 80 000 radnih mjesta.

"Takve su izjave neodgovorne i svode se na princip 'vjeruj meni, a ne svojim očima'", ocijenio je Lagumdžija, te ustvrdio da je BDP u ovoj godini šest do sedam puta manji od rečenog.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.