{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija dobio još jednu tužbu za klevetu

N
6.12.2004. u 14:40
1
0
Lagumdžija dobio još jednu tužbu za klevetu
1
Lagumdžija dobio još jednu tužbu za klevetu
Kantonalni sud u Sarajevu donio je u petak, 3. decembra presudu kojom se nalaže NIP Reviji Press d.d. Sarajevo i novinaru Džemalu Džakmiću da zbog klevete solidarno isplate 20.000 KM predsjedniku SDP-a BiH dr. Zlatku Lagumdžiji, saznaje agencija NINA u sarajevskom Kantonalnom sudu.
Lagumdžija je prošle godine tužio za klevetu izdavača i novinara lista AS zbog objavljivanja teksta u kojem se tvrdi da se Lagumdžija tajno sastao sa šefom ruske mafije. U svom iskazu pred sudom Lagumdžija je kazao kako je objavljivanje ove informacije u magazinu AS "neistinito i dio kampanje koju protiv njega vode Avazove novine, a u koje spada i revija AS".

Nakon provedbe dokaznog postupka Kantonalnisud Sarajevo utvrdio je da su navodi u spornom članku apsolutno neistiniti i da su objavljeni s isključivom svrhom javne kompromitacije Zlatka Lagumdžije.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija dosad je podnio nekoliko tužbi za klevetu protiv novinara i izdavača Dnevnog avaza, a sarajevski su sudovi u nekoliko završenih procesa presudili u Lagumdžijinu korist, nalažući novinarima i vlasnicima Avaza da Lagumdžiji na ime nematerijalne štete prouzročene klevetom isplate odgovarajuće novčane iznose.

Zbog učestalosti klevetničkih tekstova Kantonalni sud Sarajevo Dnevnom je avazu izrekao i mjeru zabrane pisanja o Zlatku Lagumdžiji.

Novine AS, u kojima je objavljen sporni članak, ugašene su tokom 2003.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: