|

Lagumdžija daje odriješene ruke lokalnom SDP-u u Srebrenici

Lagumdžija daje odriješene ruke lokalnom SDP-u u Srebrenici
0
Piše: E. G.
12.12.2012. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
Lagumdžija daje odriješene ruke lokalnom SDP-u u Srebrenici Ćamil Duraković i Zlatko Lagumdžija na današnjem sastanku
Novoizabrani načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković i Emir Suljagić, koordinator Građanske inicijative Glasaću za Srebrenicu danas su razgovarali s predjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom o formiranju vlasti u Skupštini te Općine.
Kako sada stvari stoje, najavljena koalicija između SDP-a, SBB-a, SDS-a i SNSD-a će činiti većinu. Lagumdžija je na današnjem sastanku kazao da daje odriješene ruke lokalnom odboru SDP-a u Srebrenici kada je u pitanju formiranje većine u Skupštini, ali i da SDP i dalje daje podršku Ćamilu Durakoviću, koji je bio nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice.

"SDP će mi i dalje davati podršku, kao i u predizbornoj kampanji, s tim da ostaje još da se usaglase detalji u vezi sa većinom, to je prepušteno lokalnim orgnizacijama stranaka. Ja ne prihvatam tu koaliciju, a s obzirom na to da oni meni daju podršku, nadam se da se neće protiviti onome što ja zastupam kao tezu i mislim da tu neće biti problema. Ali, ostaje da se na lokalnom nivou sastanemo i dogovorimo detalje. Što se tiče drugih stranaka, održao sam već sastanak s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, a očekujem ih ovih dana i s predsjednicima Sulejmanom Tihićem i Amerom Jerlagićem", kazao je Duraković za Klix.ba.

U Građanskoj inicijativi Glasaću za Srebrenicu nisu zadovoljni tim što će Lagumdžija prepustiti sve lokalnom SDP-u, jer je gotovo sigurno da će oni formirati većinu sa strankama s kojim su već najavili.

Suljagić je za Klix.ba kazao da oni u Inicijativi Glasaću za Srebrenicu iskazuju duboko neslaganje s tim da se formira većina u kojoj su ove četiri stranke, jer se ide u koaliciju sa SDS-om i SNSD-om, "strankama koje poriču da se u Srebrenici desio genocid".

"To obezvređuje sve ono što smo mi u Inicijativi Glasaću za Srebrenicu radili sve ovo vrijeme", dodao je Suljagić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.