{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija: BiH predstavlja simbol i sliku budućnosti regiona i Evrope

F
FENA
26.4.2018. u 10:52
17
19
Lagumdžija: BiH predstavlja simbol i sliku budućnosti regiona i Evrope
17
Lagumdžija: BiH predstavlja simbol i sliku budućnosti regiona i Evrope
Na poziv predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Zlatko Lagumdžija uime Svjetske Liderske Alijanse Madridskog Kluba učestvovao je u radu dvodnevnog skupa na visokom nivou u New Yorku nazvanog "Izgradnja i održivost mira".
Ovogodišnji skup na visokom nivou Generalne skupštine UN-a okupio je veliki broj svjetskih lidera, poslovne zajednice i nevladinog sektora na kojem je učestvovalo i više od 50 šefova država, vlada i ministara vanjskih poslova, saopćeno je iz Fondacije društva zajedničkih vrijednost.

Na prezentaciji zajedničke studije Svjetske banke i UN-a "Put ka miru" Lagumdžija je govorio o iskustvima s Balkana u svjetlu izgradnje inkluzivnog društva zajedničkih vrijednosti, kao pretpostavke za stabilnost i razvoj konfliktnih država i regiona.

Istaknuo je da Bosna i Hercegovina predstavlja simbol i sliku budućnosti regiona i Evrope te dodao da se na tom primjeru testira spremnost i kapacitet Evropske unije, kao i država članica, da se izgrađuje kao sekularno civilno društvo i da bude zajednica građana zasnovana na vrijednostima ljudskih prava i sloboda.

Na marginama Generalne skupštine UN-a Lagumdžija je imao niz bilateralnih susreta i razgovora o samoodrživom razvoju i stanju i perspektivama BiH i jugoistočne Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: