{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kvarcna grijalica Afrodita nesiguran proizvod na bh. tržištu

26.12.2015. u 17:55
21
31
Kvarcna grijalica Afrodita nesiguran proizvod na bh. tržištu
21
Kvarcna grijalica Afrodita nesiguran proizvod na bh. tržištu
Agencija za nadzor nad tržištem BiH objavila je upozorenje na nesigurni proizvod - prenosnu kvarcnu sobnu grijalicu Afrodita, proizvedenu u Valjevu, Srbija.
Ako ste ovu grijalicu tipa Klasik 3x1000W kupili zaključno sa 25. decembrom 2015. godine prestanite je koristiti i vratite u trgovinu maloprodaje na servisiranje.

Kako je Agencija navela, proizvod koji je na naše tržište uvezao Robot General Trading je nesiguran zbog rizika od strujnog udara i opekotina.

"Zaštitna rešetka se može potpuno skinuti bez upotrebe dodatnog alata, otvori na zaštitnoj rešetki su veći od dozvoljenih pa su dostupni grijači uređaja, te proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-30:2012", navodi se u izvještaju Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Uvoznik je dobrovoljno izvršio mjere povlačenja s tržišta i povrata od potrošača, te obavještavanja potrošača o načinu otklanjanja neusklađenosti putem servisa, istaknuto je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: