Ekonomski fakultet Sarajevo
0

Kvalifikacija za EPAS akreditacioni proces

SRNA
EPAS komitet (EFMD Programme Accreditation System) prihvatio je aplikaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za diplomski studij menadžmenta i to smjerove "Finansijski menadžment" i "Marketing menadžment" čime je ovaj fakultet postao prvi u BiH koji se kavilifikovao za EPAS akreditacioni proces.

Kako je saopšteno iz Ekonomskog fakulteta, EPAS je međunaroda akreditacija jednog studijskog programa i trenutno samo 34 fakulteta u svijetu imaju tu akreditaciju.

Ekonomski fakultet će u narednom periodu, do konačnog završetka procesa međunarodne akreditacije, morati da prođe još dvije faze i to vlastita procjena i posjeta tima za evaluaciju.  

Postizanje akreditacije nosi višestruke koristi za sam program, njegove polaznike i nastavnike, ali i za instituciju u cjelini: od međunarodne prepoznatljivosti visokog kvaliteta programa do pozicioniranja institucije na globalnoj mapi poslovnog obrazovanja. 	

EFMD, međunarodna organizacija sa sjedištem u Briselu, akreditaciono je tijelo kvaliteta poslovnog obrazovanja za poslovne škole, poslovne programe i univerzitete. 

Ima više od 700 članova iz redova visoko obrazovanih institucija, poslovnog i javnog sektora u 80 zemalja, a dodjeljuje četiri vrste akreditacija.