{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kvalifikacija za EPAS akreditacioni proces

S
18.1.2011. u 10:13
0
1
Kvalifikacija za EPAS akreditacioni proces
0
Kvalifikacija za EPAS akreditacioni proces
EPAS komitet (EFMD Programme Accreditation System) prihvatio je aplikaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za diplomski studij menadžmenta i to smjerove "Finansijski menadžment" i "Marketing menadžment" čime je ovaj fakultet postao prvi u BiH koji se kavilifikovao za EPAS akreditacioni proces.
Kako je saopšteno iz Ekonomskog fakulteta, EPAS je međunaroda akreditacija jednog studijskog programa i trenutno samo 34 fakulteta u svijetu imaju tu akreditaciju.

Ekonomski fakultet će u narednom periodu, do konačnog završetka procesa međunarodne akreditacije, morati da prođe još dvije faze i to vlastita procjena i posjeta tima za evaluaciju.

Postizanje akreditacije nosi višestruke koristi za sam program, njegove polaznike i nastavnike, ali i za instituciju u cjelini: od međunarodne prepoznatljivosti visokog kvaliteta programa do pozicioniranja institucije na globalnoj mapi poslovnog obrazovanja.

EFMD, međunarodna organizacija sa sjedištem u Briselu, akreditaciono je tijelo kvaliteta poslovnog obrazovanja za poslovne škole, poslovne programe i univerzitete.

Ima više od 700 članova iz redova visoko obrazovanih institucija, poslovnog i javnog sektora u 80 zemalja, a dodjeljuje četiri vrste akreditacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: